„Бъдеще за децата“ ще предостави помощи и подкрепа за украинските семейства

Казанлъшката организация заяви желание и готовност за оказване на социална и психологическа подкрепа на деца и семейства, бягащи от войната в Украйна. „Изразяваме съпричастност с тяхното страдание. Те могат да се обърнат или бъдат насочени към нас за помощ абсолютно безплатно. Нашите екипи – социални работници, психолози, семейни консултанти – работят на територията на община Казанлък“.

Сдружение „Бъдеще за децата“ поддържа Фонд от дарения – дрехи, обувки, спално бельо, които може да предостави на нуждаещи се семейства-бежанци – намерили убежище тук, както и пакети с памперси и консумативи за малки деца при спешност.

Като гражданска организация, която съществува с основна цел да помага на деца в риск и техните семейства, сдружение „Бъдеще за децата“ заявява, че е против решаването на конфликти с военни действия. Войната води не само до непосредствени жертви и разрушения, а и дълбоко засяга живота на децата ни, при това не само тези на огневата линия, заявяват от сдружението. Децата на хиляди километри от събитията преживяват дълбок психически, морален и ценностен шок от случващото се.

Координати за връзка с екипа на „Бъдеще за децата“ за всички, които искат да помагат на украинските бежанци:

Мария Гинева, изпълнителен директор, тел. 0878379261, 0431/62866

special_child@abv.bg, info@speckids.org

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram