БСП номинират младежи за политическо образование

Съвещание на областния председател на социалистите Румяна Динева с общинските лидери 

Общинските съвети на БСП ще номинират млади и активни  хора за петия випуск на Политическата академия на Националния институт „Димитър Благоев“, който ще стартира през м. март, това стана ясно на провелото се съвещание на областния председател на социалистите Румяна Динева с общинските лидери.

Младите трябва да са завършили висше образование и да са с ярка гражданска позиция. В продължение на 7 модула випускниците се обучават на успешна политика на местно и национално равнище, на организиране и провеждане на изборни кампании,  публични комуникации и др. Целта е да се стимулира изграждането на нова политическа култура на младото поколение и  да се  подготвят за отстояване интересите на гражданите, каза Динева. Сред младите членове на Областния съвет, завършили политическо образование са Пламен Караджов, Диана Михалева и Златина Иванова.

Социалистите обсъдиха още и инициативи на народните представители, които да се проведат, съвместно с Националния съвет и общинските организации. Първите прояви ще са в Братя Даскалови и Мъглиж.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram