БСП-Казанлък на върха за Независимостта

На най-българския връх – Шипка, край Паметника на Свободата, избраха да почетат Деня на Независимостта кандидатът за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП – безпартийният капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров, претенденти за местния парламент от листата на левицата и кандидати за кметове на населени места.

Причината да се поклонят 111 години след обявяването на българската Независимост на сакралния връх, разкри Моника Динева: „Освен епичните сражения по време на Руско-турската освободителна война, този връх пази спомени и за друго значимо събитие в историята ни. Малко известен факт е, че именно на връх Шипка е получена първата одобрителна телеграма за провъзгласяването на Независима България от тогавашния черногорски крал Никита, а след нея и от сръбския крал Петър“.

Председателят на БСП-Казанлък Румяна Друмева цитира пасажи от Манифеста за обявяване на независимостта през 1908г. в старопрестолната столица Търново.

Инж. Стоян Петров – кандидат за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП, посочи, че сега е времето да се съберем и да скъсаме със зависимостите, за да постигнем реално пълноценно управление в полза на всички жители на общината.

Ден по-рано БСП регистрира листата си за участие в местните избори, като обяви, че тя е резултат от отварянето на партията за безпартийни хора със сходни идеи и виждания за преминаване към нов модел на открито и достъпно управление в Казанлък.

Левите от казанлъшко изразиха на историческия връх Шипка задоволство от постигнатото единение и окачествиха листата, като Листа на съгласието. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram