БСП иска председателското място в местния парламент на Казанлък

Левицата кани останалите политически сили в Общинския съвет на разговори за надпартийно съгласие за споделено управление

Левицата в Казанлък удвои броя на общинските съветници на Местни избори 2019 и спечели девет мандата в Общинския съвет след 12 години отново.

„Имаме самочувствието на втора политическа сила в общината и търсим споделено управление, имаме основания да отправим още днес покани към лидерите на останалите политически сили за разговори с предложения за бъдеща работа в диалог и консенсус в Общинския съвет, за да бъде променен стила на управление досега. Резултатът ни мотивира да претендираме за позицията на председател на местния парламент“, посочи Румяна Друмева, председател на БСП на нарочен брифинг, като уточни, че партията ще предложи споделено управление на всички, за да няма тайни коалиции. БСП ще иска и председателски постове в комисиите на местния парламент.

Друмева уточни, че през изтеклия мандат отношението към БСП е било обидно и че само левицата е останала без зам.-председателско място в Общинския съвет.

Предстои социалистите да анализират детайлно резултатите от изборите. „Не е дошло времето може би за победен резултат на нашия кандидат за кмет“, коментира още Румяна Друмева, който се представил достойно.

Според Теодора Иванова, зам.-председател на БСП в Казанлък, левицата ще настоява за надпартийно съгласие, за решаване на проблемите на хората. „Тръгваме с открити намерения и се надяваме разумът да надделее. През кампанията събрахме много информация за несгоди и хората очакват да им помогнем“, коментира още Иванова.   

От БСП уточниха, че поканите за лидерските срещи-разговори за споделено и честно управление вече са отправени към част от политическите лица.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram