БСП в Казанлък със серия предложения за Бюджет 2021

Групата общински съветници от „БСП за България“ в Казанлък внесе предложения за Бюджет 2021 на общината, чието обсъждане предстои.

Ето всички предложения на левицата:

  • Да се планират  50 хил.лв. за вътрешен ремонт на Отделението по  хирургия и Отделението за  лечение на нервни болести   в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ , тъй като след санирането и комплектоването с апаратура и с оглед подобряване на условията за  лечение на пациентите, е необходимо да се инвестира във вътрешноремонтни дейности – спешно и за двете отделения

.

  • За повишаване квалификацията на лекарите и медицинските кадри да се предвидят 20 хил.лв. Извънредната пандемична обстановка доказа, че най-големият проблем на здравната системна е липсата на кадри. Затова системно трябва да се инвестира, не само в образованието на медицински кадри, а в създаване възможности за повишаване на тяхната квалификация.
  • Да се предвидят средства за проектиране на многофункционална спортна зала. Спортната зала, предполагаща устойчива, многофункционално пригодна и модерна архитектурно-пространствена среда, със съвременно фасадно и интериорно решение, изисква сериозно финансиране. За търсенето на източници е необходима налична проектна готовност, успоредно с търсенето на средства за  изграждането на уникален архитектурен обект.
  • За подпомагане участието на треньорите и техните възпитаници за участие в европейски и световни първенства в бюджета да бъдат предвидени 15 хил.лв. В Казанлък национална и международна слава последните години носят само децата и младежите от спортните клубове. Тези усилия, труд, възможности за развитие и успешни изяви трябва да се поощряват и да осигуряваме тяхната изява. Това е инвестиция в бъдещето на казанлъшкия и националния спорт

.

  • Да се реновира спортната  площадка по скейтборд в парк „Васил Левски“. Площадката е компрометирана и опасна за живота на децата и младежите. Изграждането на едно ново съоръжение ще приведе целия парк  към завършен вид и ще го оформи като добро място за отдих и спорт.

  • Да се предвиди субсидиране на превозвачите, които осъществяват обществен транспорт за социалните групи ученици и пенсионери. Прилагането на принципите на добро управление на местно ниво и равнопоставеност ще спомогне за успешното решаване на сложни проблеми. Поставяйки при равни условия всички фирми, които осъществяват транспортната услуга, т.е така както субсидираме общинското дружество за електробусния транспорт, е необходимо да се подпомогнат и останалите превозвачи и да се търси качество на услугите.

  • Средствата на кметовете на кметства да се увеличат с 50%, спрямо 2020 г. Това ще даде възможност на кметовете да работят  с по-голям хъс, целеустременост и да решават повече спешни проблеми в населените места.

  • Да стартира санирането и ремонта на ДКЦ „Поликлиника“. Недобри условия за пациентите и медицинските работници от години. Дългото чакане пред кабинетите, особено в настоящата извънредна ситуация и увеличените болни, се отразява пагубно на хората. Сградата на ДКЦ не е ремонтирана основно от десетилетия, голяма част от мазилката на външната фасада е компрометирана. Помещенията не се експлоатират топлоизолационно. Обновяването ще въведе всички необходими мерки за енергийна ефективност, реализирането му ще подобри значително топлоснабдяването на сградата. В пет поредни бюджета този ремонт беше предвиждан, а в крайна сметка парите бяха спестявани и ремонта се проваляше, надяваме се не умишлено.

  • Да се предвидят средства за разширяване на видеонаблюдението в малките населени места в Община Казанлък. Разширяването на видеонаблюдението по селата ще ограничи битовата престъпност, така наболял проблем последните години и ще спомогне за  опазването на имуществото на жителите на селата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram