Броят на кандидат-студентите в предварителните изпити на Тракийски университет е двойно повишен в сравнение с предходната година

На 25.04.2021 г. в Тракийския университет се проведe последният от предварителните кандидатстудентски изпити за 2021 г. – изпитът по Обща езикова култура, който е вход за над 25 от специалностите в Университета. Датата за изпита е утвърдена допълнително, поради засилен интерес от страна на кандидатите. В присъствието на заместник-ректорите по учебната и научната дейност доц. Нели Грозева и проф. Мирослав Карабалиев, кандидат-студент от гр. Сливен избра измежду пет възможни варианта, темата „Различният свят, в който вече живеем“. Участниците разполагаха с два часа, за да създадат текст при пълна жанрова свобода.

Във виртуалните изпитни стаи, създадени от екипа за прием на студенти в Тракийския университет, подкрепа и съдействие на кандидат-студентите оказваха 35 квестори от всички структурни звена на университета.

Броят на заявилите участие в предварителните кандидатстудентски изпити в Тракийския университет за 2021 г. е 1172. В сравнение с предходната 2020 г., е регистрирано повишение от 49%. С над 2.5 пъти се увеличава броят на желаещите да се явят на изпита по Обща езикова култура и почти 2 пъти е нараснал броят им за теста по Биология, който е вход за над 30 от специалностите. С 44% е повишен и броят на кандидатите за изпита по биология, който е основно вход за специалностите „Медицина“ и „Ветеринарна медицина“. С 14% е увеличен и този за изпита по химия. Броят на желаещите да се явят на кандидатстудентските изпити по География, Математика и Общотехническа подготовка остава непроменен, в сравнение с 2020 г.

Подаването на документи за редовните изпити в Тракийския университет започва от 1 юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram