Бригаден генерал Деан Дешков става шеф на сухопътни войски

Командирът на 61-ва механизирана бригада, към която попадат и казанлъшките поделения бригаден генерал Деан Дешков е назначен за шеф на сухопътни войски. Бригаден генерал Маргарит Михайлов пък е предложен за назначаване на длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада“.

Служебният кабинет и президентът Румен Радев, който е и върховен главнокомандващ, правят кадрови промени по върховете на армията. Това става ясно от официално съобщение от редовното заседание на правителство. 

От него става ясно, че кабинетът е приел решение, с което предлага на президента на България издаване на указ, с който ген.-майор Михаил Попов да бъде освободен от длъжността „Командир на Сухопътните войски“, а веднага след това да бъде назначен на длъжността „Заместник-началник на отбраната” и да бъде удостоен с висше офицерско звание „генерал-лейтенант”.


Шеф на сухопътни войски пък става бригаден генерал Деян Дешков. За него Министерският съвет предлага на президента Радев да бъде издаден указ за освобождаването му от длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада“ и веднага след това за назначаването му на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. Правителството предлага бригаден генерал Деян Дешков да бъде удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Правителството предлага назначаването на бригаден генерал Пламен Йорданов на длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски“.


Бригаден генерал Маргарит Михайлов пък е предложен за назначаване на длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада“.










Последвайте PRESSTV вече и в Telegram