Близо 3 500 граждани в старозагорско вече с ваксина

Зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров посети Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Той бе тук във връзка с имунизационната кампания срещу COVID-19.

На пресконференция за медиите доц. Григоров съобщи, че само в неделя в двата имунизационни кабинета в Стара Загора са били ваксинирани 230 души. Най-голям е бил броят на ваксинираните в петък – 485 души. От началото на кампанията досега в Старозагорска област са ваксинирани 3436 граждани, като 979 от тях са получили и втора доза.

През тази седмица в ЦСНП в Стара Загора ще бъде разкрит имунизационен кабинет, който ще работи 24 часа, увери доц. Григоров. Ще бъдат разкрити общо 5 имунизационни пункта, отделно от тях и 3 мобилни ще извършват ваксинации по места. Доц. Григоров обясни, че за България е осигурено достатъчно количество ваксини. За членовете на секционните избирателни комисии, които в Старозагорска област са около 1400 души, също са доставени необходимите количества.

Според зам.-министъра електронният регистър на желаещите да се ваксинират работи добре. Доставката на ваксини е регулярна и стабилна. Очаква се в процеса на ваксиниране да се включат и личните лекари.

На срещата на доц. Григоров с представителите на медиите присъстваха областният управител Гергана Микова и директорът на РЗИ д-р Станимир Станков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram