Близо 2 000 000 лв. Община Павел баня влага в образователна инфраструктура

Община Павел баня ще вложи 1 726 733 лв. в подобряване на образователната инфраструктура в училища и детски градини в населените си места. По линия на Министерство на образованието са одобрени почти всички предложени от кмета и екипа му за финансиране проекти за текущи ремонти и в края на август т.г. Общината получи одобрение за 1 412 586 лв., като й беше преведена част от сумата. Затова и тепърва ще започнат ремонтните дейности, макар да съвпаднат с началото на учебната година. Те обаче няма да попречат на учебния процес на децата.

„Това е голямо постижение на общинска администрация, зад което стои много труд и професионализъм. Благодаря на всеки един, който е бил ангажиран с разработването на проектите! Никога досега така масово не е работено по образователната инфраструктура в община Павел баня, макар времената да са били далеч по-добри от сега. Вероятно ще има и недоволни, че тепърва ще започваме с ремонтите, но нека гледаме нещата от другия ъгъл – че ще се случат и са за доброто на нашите деца”, коментира кметът Иса Бесоолу, който започва ремонтни дейности и със средства от общински бюджет на стойност 246 892 лв.

С финансиране от МОН ще бъдат направени текущите ремонти на 5 училища и 2 детски градини, а именно:

–        Детска градина „Радост” – село Осетеново;

–        Детска градина „Радост” – село Скобелево;

–        ОУ „Георги Бенковски” – село Манолово;

–        ОУ „Христо Ботев” – село Осетеново;

–        ОУ „Христо  Ботев” – село Александрово;

–        ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – село Търничени;

–        ОУ „Никола Йонков Вапцаров” – село Габарево.

Със средства от общинския бюджет ще бъдат финансирани ремонтните на:

–        Детска градина „Синчец” – гр. Павел баня;

–        Детска градина „Дружба” – село Александрово;

–        Детска градина „Детелина” – село Долно Сахране.

В допълнение, от Министерство на образованието Община Павел баня получи средства и за спортна площадка в ОУ „Генерал Скобелев” в село Скобелево. Общината кандидатства и за физкултурен салон в местното училище СУ „Христо Ботев”, но за него не получи финансиране.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram