Благотворителен бал за децата от дома в Бузовград

Събитието ще се състои на 28 ноември, вторник, от 19:00 ч. в ресторант „Казанлък“.

В програмата ще участва група „Грамофон“, зумба инструкторът Гергана Начева и децата от Дневния център за деца с увреждания към ДМСГД „Мария Луиза“ с. Бузовград.

Благотворителната вечер има за цел да срещне възпитаниците на Дневния център с благотворители, които да подпомогнат осъществяването на едно ново начинание – създаването на първото в Казанлък и региона Монтесори пространство.

Монтесори материалите са сред най-качествените в света на пособията за работа с деца. Те са изработени само от естествени материали, не се прави никакъв компромис с качеството им, формата и видът има не е променян повече от 100 години.

Те са така сътворени, че да следват естествените потребности на детето от учене чрез работа и игра. Контролът на грешката е заложен в тях, така, че детето само коригира своята работа. Това възпитава малките деца освен в изработването на отлични обучителни навици, но така също в естетика, култура, красота. Първоначално Монтесори е създала прословутата подготвена среда за деца с дефицити в развитието и те много скоро са показали такива впечатляващи резултати, че методиката е била разпространена в цял свят, в работата с всякакви деца.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram