Благотворителен базар в помощ на Калоян на 18 декември

Художници, фотографи и музиканти се присъединяват към благотворителната кауза за 6-годишния Калоян Христов, който страда от автоимунно заболяване – Синдром на дразнимо черво, Долихосигма, Цьолиакоподобен синдром, други остри гастрити, миклоцефалия, атипичен аутизъм и разстройство на експресивната реч.

За да се възстанови и за да започне да се развива нормално, са необходими дългосрочни терапии с хипербарна оксигенация, транскраниална електро стимулация, работа с психолог, логопед и трудотерапевт, приемане на хранителни добавки и спазване на безглутенова диета.

С нова кампания – благотворителен базар, на 18 декември, от 17:30 часа в Музея на фотографията, се заемат добродетели и приятели на семейството, сред които и кметството в град Шипка.

Ръчно изработени бижута и аксесоари, както и сладкарски изделия ще бъдат разпродавани за каузата.

При откриването на базара ще гостуват изпълнители от балетна школа „Грация“, Kraso- музикант и вокална група при ОУ“Чудомир“.

Събраните средства от продажбите на благотворителния базар, ще бъдат използвани за терапиите, поясняват организаторите.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи, чрез дарение по сметката на детето, открита специално за неговото лечение при ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG16 CECB 9790 40F1 6424 00

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram