„ Би Би Си Кейбъл” награди млади художници

„ Би Би Си Кейбъл“ – Казанлък връчи две награди на млади таланти в изобразителното изкуство от Крумовград, участници в 7-мия Национален конкурс за детска рисунка „ Наследници на Дечко Узунов“.
Конкурсът се организира от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов“ в града и е част от проявите за патронния празник на училището.
Наградените от Борис Кърчев- управител на „ Би Би Си Кейбъл“ малки художници са 4-то класничката Соня Пачева и 5-то класникът Стефан Моллов, и двамата възпитаници на Обединения детски комплекс в Крумовград.
Те получиха професионални папки за художници, кадастрони, маркови бои, моливи, книги, фирмени сувенири и мартенички, както и други помощни пособия за техните бъдещи творби.
В конкурса участваха 1 100 млади художници от 62 училища от 42 селища в страната. Всички те изпратиха за конкурса общо 1 120 творби.
Прецизно жури раздаде 51 материални и 31 поощрителни награди.
Творбите на всички наградени млади художници ще бъдат експонирани в специална изложба в дома –музей на академик Дечко Узунов в София, на 1-ви юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram