Бис още в първия концерт на „Работилница за мечти“

С песен на „бис“ приключи първият по рода си концерт на пълнолетните потребители от Дневния център за пълнолетни  граждани с увреждания „Работилница за мечти“ в Казанлък. Концертът бе своеобразен жест-подарък към гражданите на Казанлък за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Приятели, близки, съмишленици на работещите в Центъра и потребителите му се събраха  пред голямата сцена на площад „Севтополис“, за да чуят петте  популярни български шлагерни  и народни песни, подготвени от потребители.

За краткото време от три месеца младежите, посещаващи Дневния център, под ръководството на терапевта Марин Петков разучиха песните и с артистичност и самочувствие ги  представиха пред публика. Специално за първия си концерт те се появиха и в тематични облекла.

Директорът на Дневния център „Работилница за мечти“ Веска Мараджиева приветства певците и гостите, като ги покани и на им следващата сценична изява на възпитаниците на Дома, която ще бъде още през месец август, по време на рокерски събор в региона.

Талантът на всеки един от изпълнителите на сцената бе премиран със специално Насърчение за продължение, което  връчи директорът на ДЦДУ  Веска Мараджиева.

На 1-ви юни в парк „ Розариум“ в Казанлък деца от Дневния център „Работилница за мечти“ ще участват в различни инициативи, посветени на Международния ден на детето.

В  двата дневни центъра – за деца и пълнолетни, грижа, внимание, терапия, арт занимания и приятели намират близо 60 потребители. В него се предлагат различни занимания, рехабилитации и обучения на деца и пълнолетни лица с увреждания. С тях се занимават психолози, арт и трудотерапевти, логопеди, педагози. Предоставяните услуги за деца са напълно безплатни, а пълнолетните заплащат такса, в размер на 30 на сто от техните доходи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram