Библиотека „Искра“ награди с безплатни читателски карти и значки бъдещите първокласниците от ДГ „Слънчице“

На посещение в Детски отдел на Общинска библиотека „Искра“ днес бяха възпитаници на ДГ „Слънчице“ по проект към Националната програма за насърчаване на грамотността у децата и във връзка със старта на Националната библиотечна седмица 2019.

Бъдещите първокласници имаха възможност  да се превъплатят в ролята на  „Библиотекар за един ден“ –  инициатива, в която се запознаха със спецификата на професията и историята на културна институция.  С интерес малчуганите от подготвителната група разгледаха колекциите от художествена литература, „Вълшебният кът” за деца от 0 до 6 години, специално оформен за тази възрастова група, Стаята с огледалата, рисуваха любими герои от любими книги, а на импровизираната сцена успяха и да покажат своя актьорски и певчески талант.

Всеки участник получи от Общинска библиотека „Искра” специална читателска карта с едногодишен безплатен абонамент и значка с наслов „Библиотеката – моята първа сцена”.

Целта на посещението бе да се стимулират и се изградят трайни навици за добра четивна култура и езикови умения от ранна детска възраст.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram