Без проблеми до момента при гласуването в областта

Всички 506 секции отвориха в 07.00 часа, когато започна вота за 45-то Народно събрание. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на РИК Теодора Крумова. Избирателите в областта са 289 232. В община Стара Загора право на глас имат 144 167 души. Секционните комисии в Общината са 213, след като от РИК-Стара Загора са заличили една от предварително обявените, каза още Крумова.

 „Нощта премина спокойно, няма подадени жалби и сигнали“, коментира Теодора Крумова. Първите данни за избирателната активност се очакват около 10:00 часа.

От общо 91, в над 50 секции в град Казанлък се гласува машинно на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. В град Крън и с. Копринка секциите са три, а в Шипка – 2. С машини ще могат да гласуват също в Ясеново, Хаджидимитрово, Шейново, Енина, Долно Изворово, Черганово, Овощник, Кънчево, Ръжена, Розово, Бузовград, Горно Черковище и Дунавци. В Община Мъглиж – секциите са три, като в почти всички населени места на избирателите ще бъде дадена възможност и за този начин на упражняване на вота. В Павел баня и селата машинното гласуване на изборите ще бъде достъпно в 18 секции.

Вижте всички секции с машинно гласуване в област Стара Загора:

СИК с машинно гласуване РИК 27

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram