Без драми на пътя! Ново Автоградче получават казанлъчани /видео/

Катастрофи, травми, смърт на пътя в казанлъшко – статистиката е зловеща. Колко още ще останем безучастни?

Казанлък имаше, но изгуби една уникална придобивка – единственото у нас и най-голямото на Балканите Детско автоградче. В това съоръжение са обучени в пътна безопасност и шофиране хиляди казанлъчани от всякакви възрасти.

Автоградчето бе продадено от местната власт, вместо тя да да го използва по предназначение във времена, когато автомобилите се увеличиха, шофьорите се умножиха, а уличното движение е сериозно натоварено.

Значително е повишена днес необходимостта от превенция на пътните произшествия, нуждата от задълбочено обучение в правила и умения за участие в трафика и на пешеходци и на водачи на МПС.

Безопасността на нашите деца е естествен приоритет за всяко мъдро управление.

С цялата си загриженост и отговорност кандидатът за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП за България – безпартийният инж. Стоян Петров и кандидатите за общински съветници поемат ангажимента да изградят наново Автоградче за казанлъчани. За целта е разработен проект, който да се реализира върху общински терен в кв.“Изток“, между блокове 46 и 42.

 В градчето ще има въртележки, влакчета, колички и други атракции, като придвижването между тях ще става по улички със светофари, пешеходни пътеки и знаци. По този начин децата са в безопасна, но близка до реалността среда, ще усвояват правилата на уличното движение. Достъпът ще е свободен за всички желаещи.


Идеята е по график да минават децата от всички  училища и да изучават знаците и правилата за поведение на пътя. Също така в градчето да се провеждат и детски състезания по безопасност на движението.

  На територията на градчето ще се  организират и други  детски празници, като игри с награди, демонстрации по картинг и приложно колоездене, които ще  помагат на малчуганите без усилие да възприемат правилата за безопасност на пътя.

 За родителите и учителите ще има зони за отдих.

 С доста големи Български общини  като София, Бургас и Пловдив, а също и в по-малки като  Търговище, Берковица и Ботевград са преценили, че все по-интензивният трафик и увеличеният брой инциденти с деца правят това наложително! Те вече изграждат или предвиждат такива площадки и центрове на своите територии.

Ето и проектът за възстановяване на тази изгубена придобивка:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

Предизборен щаб на БСП за България-Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram