Бардаците отвориха, казанлъшкият парламент – не

Въпреки интензивното разхлабване на мерките председателят на общинския съвет в Казанлък Николай Златанов свиква заседание утре при закрити врата.

Без участието на гости, журналисти и граждани ще се събере местния парламент, а Николай Златанов се е позовал на „епидемичната обстановка в страната“.

Два дни преди да отворят детските градини, театри, танцови зали и след отварянето на фитнес-зали и кафенета, казанлъшките старейшини се канят да се скрият от медиите и гражданите.

Заседанията на общинския съвет са открити по закон. След 13 март, когато бе обявено извънредното положение, събиранията на съветниците бяха закрити.

Две поредни сесии в Казанлък – на 23 март и на 15 април, се проведоха под ключ. След падането на редица мерки обаче скриването на дебатите от очите на медии и граждани е необосновано и създава съмнения, че нарочно заседанието ще се състои „на тъмно“, защото както и на предходните от казанлъчани останаха скрити важни решения, коментират наблюдатели на действията на местната власт.

Други казанлъчани са саркастични в изказа: „Публичните домове отвориха, казанлъшкият парламент – не!“.

Хора със запазена памет отбелязват, че казанлъшкият общински съвет е първият електронен местен парламент у нас и има достатъчно възможности заседанията му да са публични и да бъдат наблюдавани от желаещите да знаят какви ги вършат старейшините по време на сесия. Те се шегуват още, че както общината правела брифинги във Фейсбук, така може и старейшинството да се открие за света през социалната мрежа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram