„Бабсбг” взривиха Античния театър в „Златни пясъци”

Рок групата „Бабсбг” бе удостоена със  Специалната награда на Международния фестивал за култура и спорт „Life is beautiful“, който се проведе за седми път  във Варна. „Бабсбг” се представиха с три адаптирани на български език песни на текстописеца Петър Москов, аранжирани от Боян Христов. Дипломи и статуетка журито присъди за атрактивните изпълнения на хитовете: „Две сплетени ръце“ (бг-интерпретацията   на „Like а Prayer“ на Мадона), „Сякаш пак съм момиче” (от филма „Флашданс“ – „What а Feeling“) и „Съседска война“ (на „Куин” – I Want To Break Free). Хитовите изпълнения  на рок бабите от Казанлък  вдигнаха на крака публиката в Античния театър в „Златни пясъци”, която танцува и пя с тях, аплодирайки ги  горещо.

„Радвам се, че „Бабсбг” спечелиха специалния фестивален приз, взривиха публиката с настроение, сдобиха се с много нови приятели и щастливи откриваме новия творчески сезон”, коментира ръководителят на рок групата Стоян Петров.

Във фестивала участваха представители от Австрия, Хърватия, Казахстан, Румъния, Сърбия, Турция, Русия, Словакия, Украйна, Босна и Херцеговина. Изданията са насочени към хора от третата възраст с цел провеждане на различни културни и спортни прояви, благодарение на които не само се  опознават традициите и обичаите на различните страни-участнички, но и се създават нови приятелства и възможности за разширяване на международната инициатива „Life is beautiful”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram