Арсенал с драконовски мерки за дезинфекция. Почват работа в понеделник

В понеделник, 30-ти март, когато е първият работен ден за арсеналци след двуседмичната отпуска – карантина, всеки един работещ в двете дружества- „Арсенал“ АД и „Арсенал 2000“ АД ще получи своята персонална защитна маска, запечатана в плик и дезинфектиращ гел.

Геловете, 10 хиляди броя, изработени в „Арсенал“ са произведени по специална технология и рецепта на началник – химическа лаборатория в завод 3 инж. Станка Костова и са изработени и опаковани под ръководството на Христо Кръстев, началник-цех 160 на Завод 3.

Три термовизионни камери на порталите в Казанлък и една на портала в завода в Мъглиж ще измерват при влизане в дружеството температурата на всички работещи.
При наличие на по- висока от нормалната, работникът няма да се допуска на територията на завода, а ще изчака консултация и свързване с личен лекар или друг консултиращ орган в специално изградени стаи- изолатори.

Предприетите превантивни и защитни мерки на територията на „Арсенал“ и спрямо самите работещи са без аналог до момента.

Дезинфекцията на помещенията и цеховете ще е два пъти на смяна, като отделно от това на специални места в работните помещения и в санитарните такива, ще има допълнителна възможност за дезинфекция, по преценка и желание на работещите.
Защитните памучни маски и геловете за дезинфекция, както и самите дезинфектанти са арсеналско производство, дело на работещите в цехове 131 и 160 на завод 3.

zakazanlak.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram