Арестуван е кметът на Павел баня Станимир Радевски

Кметът на Павел баня Станимир Радевски е в ареста от днес. По неофициална информация е задържан след акция на НСБОП – Стара Загора. Заедно с него е задържан и съпругът на зам.кмета Милена Паунова – Теньо Паунов. Според запознати причината да бъдат арестувани Радевски и Паунов са подозрения в корупционни схеми във връзка с концесията на минералния плаж в Павел баня, чиито концесионер е Теньо Паунов, както и съмнения за множество документални измами.
От Павел баня потвърдиха за случилото се, но нямат информация и не знаят причините за акцията. Общинарите очакват мярката за неотклонение.
В курортното градче хората шушукат, че това е акция на ГЕРБ, с което се цели нажижаване на обстановката, изместване фокуса от важните събития на деня, омаскаряване името на кмета, който е от 2003 начело на община Павел баня. Радевски е трети мандат в общината, слави се с върли врагове с различна политическа ориентация. Нееднократно неговите политически опоненти са търсили варианти да го отстранят, тъй като е неудобен за развитието на техните бизнес интереси. Същевременно Станимир Радевски е един от най-обичаните кметове сред павелбанци. Не могат да му се отрекат мащабните ремонти на учебни, детски и социални заведения, както и на всички пенсионерски клубове в общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram