Американският детски психиатър д-р Фади Хадад идва в Казанлък

Д-р Фади Хадад, американски специалист по детска и юношеска психиатрия ще посети Казанлък, където ще се срещне с професионалисти, предоставящи пряко услуги за деца с увреждания, в т. ч. и психични разстройства, за да предостави обучение и подкрепа на персонала, грижещ се за децата.

Докторът бе специален гост по време на срещите на тематичните работни групи „Здраве“ и „Семейство“ в рамките на Годишна среща 2016 на Национална мрежа за децата в столицата. Той представи опита си в развитие на първото в САЩ звено за спешна психиатрична помощ за деца и младежи в Ню Йорк.

Д-р Хадад е клиничен доцент по детска и младежка психиатрия и психотерапия във Факултета по медицина към Нюйорксия университет, автор на множество публикации в авторитетни издания в САЩ и медицински директор на нюйоркския клон на Центъра за семейно развитие.

Участието в Казанлък на д-р Фади Хадад е част от работното му посещение в България в подкрепа на специалисти, работещи с деца и младежи, което се осъществява по покана на „Фондация за децата в риск по света“, България. В рамките на посещението си в България д-р Хадад ще участва в кръгла маса за детското и юношеско психично здраве с участието на Министерство на здравеопазването и различни специалисти на 1 юни в София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram