„Аз подкрепям полицаите“ тръгна по мрежата

Полицейските служители от Казанлък, прочули се със задържането на дрогирания шофьор по-рано днес, след продължителна гонка из улиците на града и стрелба, се радват на все по-широка подкрепа в социалната мрежа. Проявата на насилие над задържания, видно от кадрите които разпространи PressTV, поляризира общественото мнение. Част от коментарите осъждаха действията на служителите на реда, предвид побоя над младежа, други ги подкрепяха, заради същността на криминалното деяние, представляващо опасност и за живота на гражданите. В полемиката се включват и родители. В популярната казанлъшка група Мамите на Казанлък защитата повежда Дарина Йовчева, която провокира родителите да изразят подкрепата си за полицаите от профилните си снимки.

Публикуваме без редакторска намеса:

„Здравейте мами, обръщам се към вас понеже сме голяма сила! Та въпросът е такъв: Ще позволим ли полицаи които имат семейства и деца да останат без работа заради един криминално проявен, неправоспособен водач, дрогиран с няколко вида упойващи вещества, неподчиняващ се на стоп сигнал индивид?Той е застрашил живота и здравето на всеки в този град! Застрашил е семействата ни и децата ни! Ако беше ударил или по-лошо убил някой, всеки щеше да каже къде е полицията!А сега когато полицията реагира и спря въпросния нарушител всеки напада полицаите!Нека всеки който е на моето мнение да напише на профилната си снимка „АЗ ПОДКРЕПЯМ ПОЛИЦАИТЕ“.

Двама от полицаите, извършили ареста, бяха отстранени от длъжност. Казанлъчани се самоорганизират за протести пред сградата на полицията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram