Автентичен разказ на работник от ферма за норки, разкриващ ужаса на индустрията за кожи – Видео

Организация ,,Невидими животни’’ апелира за забрана на фермите за кожи на Европейско ниво с призив за събиране на подписи до 18 май 2023 г.

Гражданската организация,,Невидими животни”, позната с кампанията си за край на тестването на козметични продукти върху животни, както и с кадрите от фермата за норки в Старозагорска област, излъчени в национален ефир през 2022г., днес публикува поредното разтърсващо разкритие – видео с бивш работник от фермата за норки.

„От години знаем за мизерията, в която живеят норките, отглеждани и убивани само за кожите им. Кадрите от скрита камера, които публикувахме в медиите преди по-малко от година, го потвърдиха. Досегът ми с този човек обаче ми показа, че фермата за норки е жестокост не само за животните в нея, но и за работниците. Единствените хора, които печелят от фермата за норки, са собствениците.“, сподели Илина Генова, активист от организацията.

Видеото разкрива подробности за начина, по който животните биват отглеждани и умъртвявани, за да бъдат одрани и кожите им да бъдат използвани за модни аксесоари. Активистите от ,,Невидими животни” допълват, че описаните практики не са изключение, а рутина в тези ферми.

 „ Нещата, които чух по време на разговора ни с този бивш работник от фермата за норки, още повече ми доказаха, че тази жестока индустрия няма място в нашето общество. Самият факт, че работникът пожела да остане анонимен за собствената си безопасност, показва, че собствениците на фермата отлично знаят това, че случващото се в нея е несъвместимо с моралните разбирания на обществото ни.“, разказа Стефан Димитров, един от основателите на ,,Невидими животни”.

Видеото е част от кампанията на ,,Невидими животни’’ за събиране на подписи към Европейска гражданска инициатива ,,Европа без кожи”, подписана от над 50 000 български и общо 1,419,046 европейски граждани към момента. По закон при 1 милион валидни подписа Европейската комисия ще бъде длъжна да разгледа предложението и да предприеме законодателни мерки. Целта, която представителите на „Невидими животни“ си поставят, за да подсигурят валидността на събраните гласове в подкрепа на каузата, е набиране на общо 2 000 000 подписа.

„ Вече над един милион европейци са се подписали за край на фермите за кожи в Европа, включително десетки хиляди българи, които искат тази жестока индустрия да приключи. Няма друга Европейска гражданска инициатива, която да е събирала по-бързо подкрепа от гражданите на Европейския съюз. Сега имаме шанса да накараме Европейската комисия да предприеме мерки по въпроса и да забрани окончателно фермите за кожи. Но не ни остава много време- затова е важно всеки да подпише и да заяви подкрепата си за каузата сега чрез официалния формуляр на www.zanorkite.bg. “, допълва Елиа Тилева от организация ,,Невидими животни”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram