Чиновници от Казанлък стягат куфари за Загатала?

В три поредни дни в тазгодишната програма на Фестивала на розата ще се проведат Вечери на побратимените градове, става ясно от сайта на община Казанлък. Не се дават подробности в какво точно ще се изразяват въпросните събития. И каква е тяхната планирана ефективност и ползи за домакина – казанлъчани?

Побратимените градове на Казанлък са около 15. От днес и с 30-хилядния азербайджанския Загатала, с който предстои подписване на споразумение. С него се цели „създаването на нови възможности за бизнес партньорства“, според кметицата.

Ежегодно община Казанлък отделя в бюджета си средства за международна дейност, но отчет на парите и задграничните командировки в местния парламент не се представят, както не се отчитат и резултатите от пребиваването на членове на администрацията в чужбина.

Преди година и половина Пресс ТВ зададе въпроси на кметицата Галя Стоянова относно пътуванията на чиновниците до различни точки на два континента и какви са реалните ползи от това.

До сега отговори няма.

Продължаваме да смятаме за важно местният данъкоплатец да научи кого и за какво командирова община Казанлък по света, особено днес, след като се е отворил път за нова дестинация в Азербайджан: какви са критериите, по които се подбират членовете на делегации, как се съобразява това с целите на сключените или бъдещи меморандуми и кои са членовете на всички делегации, представляващи Казанлък в чужбина.

Съмнителното мълчание на общината повдига и старите и нови повече въпроси:

– Защо в делегацията за културен и туристически обмен няма нито един представител на културните среди и туризма? Какъв културен обмен осъществяват зам.-кмет по транспорта, счетоводител и шофьор, общински съветници с експертиза в инженерството и икономиката.

– Колко специалисти по туризъм са включвани в делегациите, кои са бизнесмените и кой бранш представляват?

– Възможно ли е в делегациите за посещение в чужбина да се включват само близки до кметицата и достатъчно послушни служители с цел „възнаграждаване“?

И големия въпрос: защо няма отчетност пред общинския съвет и адекватно ли е представляван Казанлък пред чужденците?

Продължаваме да настояваме за отговори, преди поредните чиновници да стегнат куфарите за Загатала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram