Халил Летифов: Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното

Отказът от диалог, отказът да бъдат чути справедливите искания на един бранш, за да се намерят допирни точки, е най-голямата криза. Категорично диалог няма и накрая да го дамгосаш, че е политически. Не чух нито едно политическо искане от това, което поставя бранша на превозвачите. Това каза в „Денят започва“ по БНТ депутатът Халил Летифов – зам.-председател на ПГ на ДПС. Държавата има възможност да направи много неща, но да чуеш съответния сектор, за който носиш отговорност, ти е вменено по закон и Конституция. Отказът от диалог, е отказ за изпълниш своите задължения“, каза Летифов.

Според него управляващите не искат да чуят исканията на превозвачите. Припомни, че при предишното правителство точно това е отворило ножицата между управляващи и бизнес, управляващи и граждани. Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното – тотален отказ от диалог и незачитане на закона и Конституцията“, каза той.

Едно от исканията е да бъде намален акцизът на горивата с 50%, което трябва да бъде разрешено от ЕК. Според Летифов дори да няма нотификация от ЕК, държавата може да намери подход, по който да удовлетвори това искане.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram