Халил Летифов: Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното

Отказът от диалог, отказът да бъдат чути справедливите искания на един бранш, за да се намерят допирни точки, е най-голямата криза. Категорично диалог няма и накрая да го дамгосаш, че е политически. Не чух нито едно политическо искане от това, което поставя бранша на превозвачите. Това каза в „Денят започва“ по БНТ депутатът Халил Летифов – зам.-председател на ПГ на ДПС. Държавата има възможност да направи много неща, но да чуеш съответния сектор, за който носиш отговорност, ти е вменено по закон и Конституция. Отказът от диалог, е отказ за изпълниш своите задължения“, каза Летифов.

Според него управляващите не искат да чуят исканията на превозвачите. Припомни, че при предишното правителство точно това е отворило ножицата между управляващи и бизнес, управляващи и граждани. Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното – тотален отказ от диалог и незачитане на закона и Конституцията“, каза той.

Едно от исканията е да бъде намален акцизът на горивата с 50%, което трябва да бъде разрешено от ЕК. Според Летифов дори да няма нотификация от ЕК, държавата може да намери подход, по който да удовлетвори това искане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.