ТЕЦ Марица изток 2 тази година вероятно ще загуби над половин милиард

„Преработката на Плана за възстановяване трябва е сред приоритетите на служебния кабинет. Знаем как се усвояваха еврофондове – за „наши“ фирми. Хубаво е да станат по-малко безполезни. За развитие на жп инфраструктура, за декарбонизация на индустрията, защото цените на въглеродните емисии съсипват редица сектори”, заяви пред България он еър досегашният депутат от ДБ и виден икономист Владислав Панев.
„Енергетиката е голямата бомба през следващите два месеца, заложена от Борисов. От 1 юли трябва да влязат нови цени на тока и парното. При пълната съсипия и отказ от реформи на Борисовите кабинети в сектора.

Държавният ТЕЦ Марица изток 2 тази година вероятно ще загуби над половин милиард. Няма много полезни ходове освен повече пазар, който да допусне вече конкурентните и без субсидии ВЕИ.
Бюджетът ще се върже, защото галопиращата инфлация повишава приходите от ДДС. По-големият проблем е за хората с фиксирани доходи. Когато стоките в магазина поскъпват, покупателната ти способност пада и обедняваш. А точно това е тенденцията. Вижда се по ръста на цените на строителни материали, на суровини. Години на печатане на пари по света сега дава отражение”, представи данни той.
„На 4 април свалихме Борисов и манталитета на ГЕРБ. На 11 юли са изборите на съзиданието. Тогава ще се гласува за платформи за бъдещето. Вярвам, че ще бъде успешно!”, завърши Панев.

Източник: 19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram