Събарят още незаконни постройки в Стара Загора

Два багера се включиха в започналото тази сутрин отстраняване на незаконни къщи и селскостопански постройки по поречието на река Бедечка в близост до Промишлената зона на Стара Загора, съобщава Радио Стара Загора. Общо 36 сгради предстои да бъдат премахнати. Акцията на Община Стара Загора ще продължи в следващите три дни. 

Служители на ОД на МВР и служители на жандармерията обезпечиха нормалното протичане на дейностите по отстраняване на незаконните съоръжения. Акцията започна спокойно и без напрежение. На място присъстваха ресорният зам.-кмет арх. Мартин Паскалев, секретаря на Община Стара Загора Николай Диков и Делян Иванов – директор на Дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ към общинска администрация.

Постройките в района на река Бедечка до Промишлената зона на Стара Загора са се появили в последните няколко години. Това обяви главният експерт в дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ в Община Стара Загора инж. Ангел Стоманярски. Той разкри, че неколкократно срещу обитателите на незаконните къщи са били подавани сигнали от живущи в близост за нарушаване на обществения ред – силна музика и викове. Самите те не са жители на Стара Загора. 

За отстраняването на незаконните къщи ръководството на Община Стара Загора е извървяло цялата процедура, предвидена от закона. Съставени са констативни актове, след което са издадени заповеди за премахване на постройките от страна на собствениците. 18 от тях са обжалвали пред Административен съд Стара Загора процедурата. Съдът обаче потвърждава заповедите на общинското ръководство.

Общият брой на незаконните къщи, премахнати от ръководството на Община Стара Загора от 2014г. до днес, достига близо 300, посочва Радио Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *