Стоилов: Искаме стабилна БГ, за да направим дълбоката промяна

0
131

Тук сме на Бузлуджа при корените на комунизма, на солидарността и на социалната справедливост. Посрещаме тук всички изпитания и това голямо множество ни дава сили и самочувствие на всички нас. Това заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на НС на БСП на събора на Бузлуджа, предаде репортер на БГНЕС.

Това множество ни носи голяма отговорност пред хората, които разчитат да подобрим техния живот, да им дадем отново възможност да се надяват на бъдещето. Приветствам ви с думите на Димитър Благоев: Нека бъде благословен часът, в който нашите социалисти са започнали да работят съзнателно за разпространението на идеите на социализма у нас. Ние отново сме изправени пред изпитания, както нашите предшественици, времето е различно, условията са други, каза Стоилов, обръщайки се към над 50 000 души, които са на Бузлуджа.

Искаме страната да има стабилност, за да направим дълбоката промяна. Всички трябва да дадем освен подкрепа, така и вярна посока на управлението, каза Стоилов. Той заяви, че следващата седмица парламентът ще обсъди и приеме плана на правителството. Очакваме план за действия с конкретни ангажименти и срокове за изпълнение. До края на годината трябва да има нов социален пакет, уточни Стоилов. Ликвидацията на бедността в България е непосредствена цел на сегашното икономическо развитие.

Днес се прощаваме с големия учен политик и държавник Александър Лилов. Той почина седмици преди да навърши 80 години. Това е най-масовото събиране на партията, с което тя се прощава с тази забележителна личност, която въведе много високи стандарти за политическа последователност, отговорност и почтеност, които още не са постигнати в българския политически живот. Той застава редом с Димитър Благоев в пантеона на българската социалистическа партия, каза Янаки Стоилов.

Днес свеждаме глави с горест и почит пред учителя, съмишленика, другаря, съвременния патриарх на социалистическите идеи в България, пред стратега Александър Лилов, добави зам.-председателят на НС на БСП. След словото на Стоилов социалистите почетоха паметта на Александър Лилов с минута мълчание. /БГНЕС

Коментари от Фейсбук