Старозагорски лекар приюти украински семейства в дома си

Две украински семейства са първите бежанци от района на военните действия, пристигнали в Стара Загора. Те са били настанени в жилището на старозагорско лекарско семейство. Дошли са от град Харков, където в момента се водят военни действия.

Украинските семейства са с две малки деца. „Трябва да покажем човечност и състрадание в подобна тежка ситуация за украинския народ.“ Това заяви за Радио Стара Загора д-р Емил Стоименов, който приютява двете семейства в дома си в Стара Загора. 

Това става възможно след като лекарят прави публикация ъв фейсбук групата „Помощ за украинските бежанци“, където десетки български и чуждестранни граждани заявяват готовност да съдействат на нуждаещите се. С него се свързва старозагорският общински съветник Янко Янков, който координира кампанията за Стара Загора и бежанците от Украйна намират своя временен дом в града на липите.

Д-р Емил Стоименов призова местната власт в Стара Загора към създаване на кризисен щаб, който да подпомогне бежанците от Украйна на територията на града. Такива вече има създадени в много наши областни градове.

Източник: БНР Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram