Старозагорец ще лежи 1 г. Опитал се „да метне“ органите

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Т.Л., на 27 г., за това че на 20.05.2020 г. по път в землището на гр. Гълъбово, обл. Стара Загора, е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено с техническо средство – престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Гълъбово му е наложил наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. 

На 20.05.2020 г., около 22 ч., Т.Л. предприел управление на лек автомобил, въпреки че бил употребил наркотични вещества. В колата имало и двама пътници. В землището на гр. Гълъбово полицейски служители извършвали рутинна проверка. Те спрели автомобила, като през това време Т.Л. се опитал да се премести на задната седалка, но не успял.  След тестване с техническо средство се установило, че той е шофирал след употреба на наркотично вещества, както и че бил лишен от свидетелство за управление за предишно нарушение.

Първоинстанционната присъда  е обжалвана и е потвърдена от Окръжен съд – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram