Спря ли кметът каруците по пътищата на община Казанлък?

1
6

Общинският съветник Моника Динева  пита кмета Галина Стоянова  колко са констатираните нарушения   на Наредбата за движение на превозните средства на територията на община Казанлък. Това е Наредбата, която беше дебатирана, включително и в социалната мрежа, след тежката катастрофа през м. октомври 2018г., когато  с необозначена каруца загинаха двама младежи от Казанлък. Инцидентът провокира гражданско недоволство и подписки срещу безконтролното движение на каруци по пътищата.

„До края на м. януари т.г., когато местният парламент гласува промени в Наредбата, не беше ясно как Общината упражнява контрол, а пет месеца по-късно по улиците  отново има движение на превозни средства с животинска тяга в нарушение на нормативната уредба”, каза Моника Динева.  Тя и колегите й от БСП продължават да получават сигнали от граждани за опасното движение на каруци, което е предпоставка  за пътнотранспортни произшествия.

„Ние сме категорични, че на нарушителите трябва да се налагат строги законови мерки и санкции, за да се създават безопасни и сигурни условия на движение по пътищата, затова са и моите въпроси”, каза Динева:

  • Какъв е ефектът от приложението на изменената Наредба № 30 за движението на превозните средства на територията на община Казанлък.
  • Предприети ли са  мерки от страна на Община Казанлък за осъществяването на контрол по спазването на посочената Наредба?
  • Какъв е броят на констатираните нарушения  от  м.февруари 2019 г. до настоящия момент?

Пресцентър БСП-Казанлък

Коментари от Фейсбук

Comments are closed.