Социалистите от Старозагорско поискаха от Корнелия Нинова да преговаря за широка коалиция на президентските избори наесен

0
2

„82% от социалистите в област Стара Загора предпочитат БСП да се яви в коалиция с други партии и организации. Това показват крайните резултати от приключилото вътрешнопартийно допитване, стартирало на 27 юни и приключило вечерта на 3-ти юли, което БСП проведе за участието си в президентските избори”, съобщи председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Васил Самарски. Само 16% от участвалите в референдума смятат, че партията трябва да се яви самостоятелно на предстоящия вот. 3 на сто – подкрепят формулата за независим кандидат-президент.

„Референдумът беше сериозен тест за кондицията на организациите, както и дали председателите и общинските ръководства ще мобилизират членовете за участие. Резултатите са добра илюстрация на състоянието на структурите и отговорността на партийните активисти в региона”, подчерта Самарски. Социалистите от старозагорска област дават мандат на лидера си Корнелия Нинова да преговаря за широка коалиция.

Отчетената активност в допитването на партийните членове от старозагорска област е 79, 25%. С най-висока активност е общинската организация в Опан – 99, 36%. С най-ниска активност е общинската организация в Казанлък – 61,99%.

Коментари от Фейсбук