Собственик на фитнес клуб в Казанлък избухна във Фейса: при 135.90 лева такса смет ви глобяват 679.50 лева,

3
2

Здравейте съграждани и данъкоплатци на гр.Казанлък

Като редовен данъкоплатец от 30 години, искам да изкажа възмущение и гняв към управата на гр.Казанлък и по точно към кметицата Галина Стоянова, председателя на общински съвет Николай Златанов и целия общински съвет относно създаването на наредби при подаване на декларации по чл.18 ал.5 от Наредба 26 относно битовите отпадъци на не жилищни имоти.

При не подаване на декларация през м.декември /подчертавам само през месец декември/ се начислява глоба в петкратен /да ПЕТКРАТЕН/ размер пропорционално в промили на база по-високата между отчетна стойност и данъчна оценка на имота съгласно Приложение 2 от ЗМДТ на недвижими не жилищни имоти.

Или казано по простичко на разбираем език, при 135.90 лева такса смет ви глобяват 679.50 лева,

Ало управляващите,
защо е нужно да подавам декларация всяка година/ и то в месец-най силен за търговците, ДА СЕ ЗАМИВАМ С ИНСТИТУЦИИ ВМЕСТО ДА РАБОТЯ /при положение че обекта функционира от 18 години и не е пораснал нито на височина, нито на дълбочина. Не може ли тази декларация да се подаде веднъж при отваряне на обекта и евентуално втора при неговото затваряне.

Кому са нужни тези петкратни глоби при положение ЧЕ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА в гр.Казанлък е 700 лева и не съм пропускал да си платя такса смет от 18 години нито веднъж. Или за пореден път се убеждавам, че законите в БГ се правят не да помагат на обществото, а да ВРЕДЯТ……..

Прикачам документ с който потвърждавам горе написаното
Минчо Иванов
собственик на фитнес клуб Jimsa

Коментари от Фейсбук

Comments are closed.