СНЦ „Стоп на войната по пътищата“ организира изложба на детски творби от национален конкурс

Сдружението с нестопанска цел „Стоп на войната по пътищата“ гр. Казанлък организира за четвърти път национален конкурс за детска рисунка на тема „Детство мое реално и вълшебно – стоп на войната по пътищата“.

1267 рисунки са били оценявани в две възрастови групи – деца 5-11 години и от 12 до 16 години. Част от

наградените и поущрени творби ще бъдат показани в Казанлък на 8 юни от 15 часа и 30 мин. Изложбата ще се открие в ЛХМ „Чудомир“. Наградите ще връчи лично председателката на сдружението адвокат Петя Керанова.

Децата, спечелили първи места в конкурса ще получат велосипеди, а класираните на втори и трети места- предметни награди и грамоти. Организаторите на националната проява ще връчат специална и 30 поущрителни награди.

Сдружението беше учредено през 2006 г. от пострадали и близки на пострадали и загинали при пътно-транспортни произшествия от Казанлъшко.

Основната цел на неправителствената организация е промяна и усъвършенстване на законодателството, с цел намаляване броя на катастрофите в страната, ефективни наказания на нарушителите на правилата за движение и повече права за пострадалите, както пред съдебните органи, така и пред застрахователните компании за получаване на справедливо обезщетение. Сред целите на сдружението е и оказване на финансова помощ на пострадалите при ПТП и техните наследници.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram