Скандално: Втори полицаи от Казанлък участва в схеми

0
3

От 2011 година в България работи успешна схема за пране на пари от Украйна, покровителствана от служители на МВР. Основен неин покровител е служителят на икономическа полиция Казанлък Цанимир Славчев. Друг замесен в схемата е също служител на криминална полиция Казанлък – гл.сержант Румен Кирилчев. Именно той лично участва в превозването на украински пари в България. Това става чрез няколко дружества собственност на украинската гражданка Свитлана Ревзина и нейнят български партньор Черньо/Чавдар/ Дохчев. Замесен в схемата е и издирваният в Русия Николай Кузнецов. Въпросните служители на МВР осигуряват чадър на дружествата на Ревзина и Дохчев. Както колегата си и Кирилчев използва 100 процентова отстъпка по няколко пъти в годината, семейно в апартаментите на съдружниците в Созопол – к-с „Созополис стайл“. Освен това Румен Кирилчев кара и луксозните автомобили на фирмите на Ревзина и Дохчев. Последните няколко месеца е забелязан да шофира нова Хонда сивик  с бургаска регистрация, която даже паркира на паркинга на РУП-Казанлък.

Последните години Румен Кирилчев е отговарял за предоставянето на информация на фирмата на Ревзина и Дохчев, която се занимава с покупка на недвижими имоти и земеделски земи. Като служител на криминална полиция, Кирилчев има достъп до системата на Български документи за самоличност и по този начин осигурявал данни за наследници на имоти, които по късно са издирвани от Дохчев.

Проверка в българска банка в чийто клон в Казанлък работи съпругата на Дохчев би установила големи парични потоци преминаващи през личната й  сметка. Друг факт е, че тъщата на Дохчев – Валентина Георгиева Филипова е също съдружник в три от дружествата, собственост на украинката Ревзина и българският й  партньор. Тя става съдружник на 01.10.2012 г. с капитал 15 лв. На 21.03.2013г. като управител по неясни причини е заличен украинеца Кузнецов. Двете дами са и собственници на луксозни автомобили, чийто пари за тях са с неясен произход – тъй като не подхожда на доходите на жена на възраст  и банкова служителка.

През 2011 година двамата служители на казанлъшката полиция – Славчев и Кирилчев участват в полицейска акция „Евангелието“, издирваща откраднато в Хасково старо руско Евангелие. По нея работят няколко областни дирекции на МВР. В тази акция се замесва и името на Черньо /Чавдар/ Дохчев. За да излезе чист от цялата ситуация Дохчев вкарва в схемата Дамян Лалев – съдружник на Дохчев и Кузнецов в „Балкан пропъртис мениджмънт“. Лалев излиза от фирмата на 21.08.2012г. и напуска страната със семейството си тъй като разбира, че му е спретната постановка за  задържане по акцията“Евангелието“ от Славчев и Кирилчев.

Пламен Георгиев

СКАНДАЛНО: Полицаи от Казанлък участват в схема за пране на украински пари!

 

Скандално 2: Какво сочи бърза проверка по случая „Славчев – Дохчев“

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис