Сергей Станишев: БСП има ясно разработена социална и икономическа политика и кардинално нова политика за младите хора и майките

Кандидатите за народни представители от Старозагорски избирателен район представи на пресконференция днес в областния град председателят на Българската социалистическа партия Сергей Станишев. Листата от кандидати, с която Коалиция „За България“ се изправя пред гражданите, съчетава опита, мъдростта и енергията на нашата партия, заяви лидерът на социалистите.
Станишев сподели, че се е съгласил да бъде водач на листата, тъй като, по думите му, този район за него е изключително важен. Председателят на БСП подчерта, че Стара Загора и регионът са известни със силната си енергетика и добре развитата си промишленост, както и с положителното развитие на туризма, които, за съжаление, след управлението на ГЕРБ, вече са сринати. Той припомни, че в региона е имало също и активен дребен и среден бизнес, който днес се задъхва, тъй като също пострада от рекета на ГЕРБ и МВР. Хората са докарани до просешка тояга и нямат доходи да посрещнат нуждите си, каза още Станишев и заяви, че БСП не прави популизъм и не обещава нереални неща.
Минимумът, който трябва да постигнем, е осигуряването на нови 250 хиляди работни места и това не е нереално, бе категоричен лидерът на социалистите и цитира отчайваща статистика, според която управлението на ГЕРБ е заличило 400 хиляди работни места.
Водачът на листата на Коалиция „За България“ в Старозагорски избирателен район Сергей Станишев заяви още, че БСП има ясно разработена социална и икономическа политика и кардинално нова политика за младите хора и майките. Той цитира, че през годините на управлението на ГЕРБ новородените даца в страната са средно с 20 хиляди по-малко на година.
Като голям срам определи Станишев манипулацията на предходните избори и подчерта, че БСП няма нито МВР-то на Цветанов, нито парите на ГЕРБ. Ние имаме истината, която предлагаме на хората, каза той и ясно заяви, че в никакъв случай БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ. Защото това е партията, която установи тотална полицейщина и тотално ограбване на хората и българския бизнес, поясни той.
Репортаж от пресконференцията на водача на листата на Коалиция „За България“ Сергей Станишев очаквайте в новините на Пресс ТВ и радио Вис виталис.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram