РИК не позволи изнесени пунктове в деня на избора извън Стара Загора

0
547
Парламентарни избори 2021#

РИК Стара Загора не разреши да има изнесени пунктове за парламентарните избори на 04.04.2021 г. относно приема на изборните книжа. Решението беше оповестено след заседанието днес във връзка с постъпили писма от кметове на общини.

От Районната избирателна комисия отговарят, че евентуалното обособяване на изнесен пункт в друго населено място, различно от гр. Стара Загора, би направило невъзможно спазването на квотния принцип на членовете на РИК, както и законосъобразното приемане на решенията на РИК за същия период.

РИК Стара Загора не предвижда обособяването на изнесен пункт в деня на избора в друг град на територията на 27-ми многомандатен избирателен район, различен от областния център – гр. Стара Загора.

Определени са и помещенията за прием на СИК в изборния ден. Във фоайето, на ет.1 в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, бул. „Руски“ № 44, ще бъдат създадени необходимите условия за престоя на членовете на СИК, които предават протоколите в Районна избирателна комисия. В Зала „Захарий Княжески“, находяща се в Регионалната библиотека, ведно със сервизните помещения към нея, ще бъдат настанени изчислителният пункт на преброителя – 19 броя работни места – оператори, 2 бр. отговорник; 2 бр. администратор и 1 ръководител областно оперативно бюро; членовете на РИК – 16 броя работни места и места за настаняване застъпници, наблюдатели, представители на политически партии, представители на СМО и др.
Чувалите с бюлетините, канцеларски материали и копирните устройства ще се предават в административната сграда на съответната община.

реклама