Решението за омбудсмана – на следващо заседание

Решението за омбудсмана се отлага за следващо заседание на Общински съвет –Казанлък. Предложение за това бе направено от общинският съветник от БСП Моника Динева и бе подкрепено с 19 гласа „за“ от местните парламентаристи. Според Динева е необходимо провеждането на обществен дебат, след което вече да бъде взето решение от Общинския съвет като политически орган

По време на редовното си заседание местният парламент трябваше да разгледа внесеното от общинския съветник от партия Лидер Джамал Папарланов предложение за закриване органа „Обществен посредник“ на територията на община Казанлък и отмяна на Правилника за ортанизацията и дейността на обществения посредник. В мотивите си той посочва, че „функцията на обществения посредник се обезличава, тъй като постъпилите жалби до обществения посредник се депозират от него самия в деловодството на общината.“.

След като на заседанието си на 29 ноември общинските съветници не стигнаха до решение кой от кандидатите за длъжността – Катя Киликчиева или Гинка Щерева, да поеме поста омбудсман , Папарланов изтъква и възможността Общинският съвет да не стигне до консенсус и процедурата да се стартира многократно. Сред мотивите, които посочва още общинският съветник, е и издръжката на омбудсмана, която според него е доста голяма.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram