Разкриват паралелка по „Архитектура и строителство“ в ПГ „Иван Хаджиенов“

В казанлъшката ПГ ”Иван Хаджиенов” вече са оборудвали специализиран кабинет  за демонстрация на специалността „Архитектура и строителство“. За първи път в историята на легендарния механотехникум се открива такава паралелка. Това се случва, след проучване на училищното ръководство в Казанлък на пазара на труда и разговори с бизнеса, от които става ясно, че има нужда от такива специалисти, коментира зам. директорът на гимназията инж. Любомир Костадинов.
Редица известни архитекти в Казанлък подкрепят инициативата за разкриването на паралелката, като са заявили своята помощ при нейното реализиране, като вече са предоставили редица планове на построени от тях сгради.  Тази паралелка е изключително перспективна, коментира архитект Снежа Ортакчийска.
Новата паралелка по архитектура, ще бъде съставена от 26 момичета и момчета, като документите за нея ще започнат да бъдат набирани от 17-ти юни. Така освен машиностроене и компютърни технологии, бившият казанлъшки механотехникум, отговяря на търсенията на бизнеса в региона, разкривайки и архитектурна специалност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram