Пускат втори „паяк“ из Казанлък?

0
144

„Паяците“ в Казанлък стават два след 17 януари, според обявена от община Казанлък обществена поръчка. Специализираните автомобили ще чистят неправилно паркирали автомобили в 1-ва и 2-ра зона, пише в обявата към потенциалните кандидати.

Администрацията публикува обявлението на сайта си на 7 януари като уточни, че цената, която ще плаща на „паяк“ за 1-ва зона е 69 000 лв., а за втора  – 34 500, без ДДС.

Спечелилият обществената поръчка участник ще подпише договор с кметицата за 12 месеца, като ще осигури репатриращите два автомобила, снабдени с кран и с по двама шофьори с необходимия кетап и тригодишен стаж работа с кранови устройства.

„Паяците“ могат да бъдат собственост на кандидата или да са наети от него с договор.

Последните три години неправилно паркиралите автомобили се репатрират от частна фирма, сключила договор с общината.

В средата на миналата година от общинска справка стана ясно, че все по-малко са нарушителите, чиито автомобили се репатрират. Това личи по намалелите приходи в хазната от тази дейност.

С 12 833 лв. са намалели глобите от „вдигането“ на коли за една година. През 2017г. в бюджета са влезли 98 929 лв., а през 2018г.- 86 046 лв. От началото на 2019г. до края на месец май  постъпилите от „паяка“ средства бяха 30 478 лв.

В последните месеци на миналата година „паяка“ изчезна от казанлъшките улици, очевидно, за да се завърне дублиран от още един на разширена територия..

Коментари от Фейсбук