Проектобюджет 2018

0
2

Балансиран, социален, справедлив и реален за изпълнение е Бюджет 2018-та, заяви кметът Галина Стоянова, която го представи пред общинските съветници, днес.  Проектобюджетът за 2018 е в рамките на 51 363 884 лв. Увеличението от предходния бюджет е с над 4 милиона лева.

Сред поставените в бюджета цели са: придобиване собствеността на имота в град Несебър.

Проектиране канализация на квартал „Цанко Минков“, който се намира под фабриката на „Софарма“. Отчуждителни процедури за обходния път на Казанлък към индустриалната зона.  Завършване ремонтите в кв. „Изток“. През 2018 трябва да завършат всички ремонти на детски градини и училища в общината.

800 хил. лева са предвидени за увеличаване заплатите  на работещите в общинска администрация.

Предвижда се изграждане на ново кръгово движение на бул. „Ал. Батенберг“  с ул. „Чаталджа“. Предвижда се реконструкция на подлеза под ЖП линията. Предвиждат се ремонти и в културните институти на града /за хранилищата в исторически музей „Искра“, разширяване на залата на кино „Лекс“ за театър „Л. Кабакчиев“, обследване и проект за енергийна ефективност на НЧ „Искра“, външна реконструкция на библиотека „Искра“.

Предложения за промени в проектобюджета могат да се правят до 25-ти януари, като веднага след това се предвижда второто четене

Коментари от Фейсбук