Провериха два по-съществени сигнала за нарушения в старозагорско

Без съществени сигнали за нарушения и с ниска избирателна активност преминава изборният ден в Старозагорска област към 17.00 часа, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Теодора Крумова.

До 16.00 часа са гласували 85 092 души, което е едва 29,53 на сто от избирателите в региона. Най-висока е активността в община Опан – 44.50%, а най-ниска в община Мъглиж – 22,18%.

Машинно се гласува в 364 от общо 490 секции в региона, като в 102 от секциите има по 2 електронни устройства. Няма блокирали машини и в нито една от секциите не се налага преминаване към гласуване с хартиени бюлетини, информира Теодора Крумова. Тя допълни, че след края на изборния ден в 52 от секциите ще се извърши контролно броене на разписките.

От комисията са направили проверка по 2 по-съществени сигнала. При първия жена се е оплакала, че не е допусната да гласува. Проверката е установила, че жалбоподателката не е подала в срок заявление за гласуване по настоящ адрес, уточни Крумова. Вторият сигнал се отнася до аптека, облепена с предизборни материали, като обектът се намира на разстояние по-малко от 50 метра от изборна секция. „Извършваме проверка и предстои да се произнесем с решение“, каза Теодора Крумова.  

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram