Представят юбилейния брой на сп.“Кула“ довечера

Община Казанлък, Общинска библиотека „Искра и редколегията на списание „Кула“ организират тази вечер от 17:30 часа представяне на юбилейния брой на сп. „Кула“ и литературно четене на авторите в Зала „Иван Милев“ на ул.“Искра“ в Казанлък.

Събитието е свързано със 100 годишнината на единственото продължаващо да излиза
най-старо литературно издание в България.

Научен доклад за 100-годишната история на казанлъшкото списание за литература и изкуство „Кула“ изнесе на 30 март в рамките на „Чудомирови празници“ в Музей „Чудомир“ докторантът Деница Астахова. Тогава бе и официалното отбелязване на вековното съществуване на списанието, което е едно от малкото оцелели.

През март лауреатите от Първия общински ученически конкурс „Децата на списание „Кула” в Казанлък бяха наградени. Конкурсът бе обявен по повод 100-годишнината от излизането на първия брой на списанието за литература и изкуство „КУЛА” (1923−2023). Редколегията на списанието получи грамота от Фондация „Чудомир”, а конкурсът бе организиран съвместно с Общинска библиотека „Искра”.

По повод събитието довечера главният редактор на „Кула“ Румен Денев публикува снимка с редактори на списанието през годините.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram