Празниците в Долината на тракийските владетели ще продължат и в 2013 година

На 30 август бе последната проява от Празниците в Долината на тракийските царе, които тази година се осъществяват по проект „Докоснати от древността”, спечелен от Община Казанлък. С награждаването на отличените автори в артмултимедия фестивала, празниците приключиха за тази година. В рамките на фестивала бяха организирани спектакли, изложби, концерти, уъркшопове за деца, панаир  на занаятите, тракийски стан, артмултимедиен фестивал . Празникът донесе и материални придобивки за Община Казанлък. Общината вече има собствена сцена, чиято височина е 5 м. С чудесната озвучителна собствена уредба, която има Общината, и с осветлението, сцената ще може да се ползва по всяко време и за всякакви изяви в града, каза на  прескоференция  кметът Галина Стоянова. Ще бъда направено предложение до Общинския съвет за промяна в Наредба 26, с която промяна да се позволи отдаването и под наем, което ще носи приход на Общината, защото наемът на една професионално подготвена сцена с озвучаване и осветление не е  малък.
В резултат на проекта, Общината вече разполага с 25 големи изложбени пана, които също са сериозна придобивка,  предвид на това че могат да се използват за фотоси на открито. Досега такива пана притежават само няколко големи града в България.
Шатра от 100 кв.м е третата материална придобивка за Община Казанлък. Тя ще позволи да се организират всякакви събития – празници, изложби, концерти, спектакли под открито небе, като в същото време лошото метеорологично време няма да попречи на провеждането им. Под такава шатра е преминал и Празникът на жасмина в побратимения на Казанлък френски град Грас, сподели още кметът Стоянова.
През 2013 г. Празниците в Долината на тракийските царе ще бъдат в рамките на Фестивала на розата, традициите и изкуствата, тъй като проектът „Докоснати от древността” трябва да бъде отчетен до 9 август 2013 г. Това налага изместването на тракийските дни по-рано в годината. В същото време гостите ще могат да видят и двата празника, като това се отнася и за делегациите от пабратимените ни градове, които проявяват интерес и към Фестивала на розата, и към тракийските празници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram