Похвала за РУ – Казанлък, 20 наградени в Дирекцията за празника

20 служители на ОД на МВР – Стара Загора са наградени в навечерието на празника на българската полиция, който по традиция се чества на 8 ноември, Архангеловден. С писмена похвала са наградени 14 служители, с парична – 5 и един с почетен знак от  министъра на вътрешните работи за постигнати високи резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения, каза за Радио Стара Загора директорът на ОД на МВР в Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.

С почетния знак е отличен Ивелин Иванов за проведените добри кампании, които са дали резултат за намаляване на детската престъпност, както и за допълнителната му работа с медиите.
Във фокуса на решаване на проблемите в област Стара Загора е детската престъпност. Резултатите от началото на годината са подобрени, каза още старши комисар Стоян Стоянов.

Със 17 процента са намалени престъпленията, извършени от малолетни и непълнолетни извършители. Друг приоритет е работата в малките населени места и справянето с битовата престъпност. Тук намалението е с около 11 процента, като кражбите са намалели с 19 процента. Изключително внимание се отделя и на пътнотранспортния травматизъм – с 80 броя са намалени регистрираните пътни инциденти, ранените са с 49 по-малко, загиналите с 5 души.В региона с 14 процента е увеличена икономическата престъпност. Разкриваемостта е 45  процента. При криминалната престъпност регистрираните са с 12 процента по-малко от началото на годината, а общата разкриваемост се е увеличила с 5 процента.

Старши комисар Стоян Стоянов открои като много успешна работата на районното управление в Казанлък. Той благодари на колегите си за всеотдайната работа и им пожела здраве и силен дух за справяне с ежедневната работа. 

БНР Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram