Посещение на Областния управител в ТЕЦ Марица Изток 2

0
6

Областният управител Живка Аладжова се срещна с изпълнителния директор на ТЕЦ „Марица Изток 2″ ЕАД инж. Живко Динчев. Той представи технологичния процес в топлоцентралата и реализираните проекти за рехабилитация, допринесли за повишаване на мощността на блоковете и увеличаване живота на оборудването с 25 години.
Областният управител разгледа топлоцентралата и се увери, че тя работи с петкратно увеличени мощности след въведените мерки от министерството на икономиката и енергетиката, както и след законодателните инициативи, които постигнаха намаление не само на цената на електроенергията за бита, но и за индустриалните потребители.
Инж. Динчев представи екологичните проекти, отразяващи политиката на дружеството, насочена към ограничаване на замърсяването от вредни емисии във въздуха, водите и почвите. Над 2 500 семейства от областта са свързани с ТЕЦ „Марица Изток 2″, това подчертава социалният момент, на който залагаме, каза директорът. Дружеството работи с голяма част от фирмите на област Стара Загора, които предоставят услуги, ремонти и други дейности.
Ролята на дружествата от енергийния сектор в област Стара Загора е структуроопределяща и отговорността е огромна, каза в края на срещата си Областният управител Живка Аладжова, която заяви подкрепата си относно инициативите на ръководството и подчерта значението на политиките в социалната сфера.

Коментари от Фейсбук