Помощ за деца и семейства от Казанлък и региона

От началото на юли още 200 домакинства и деца от общините Казанлък, Павел баня и Мъглиж ще бъдат подпомогнати от Сдружение „Бъдеще за децата“. Храна и хранителни продукти, хигиенни материали, учебни помагала, материали за работа в дома, консултиране и социално-психологическа подкрепа за семействата ще осигурят от организацията на базата на спечелен проект на стойност 20 000 лева. Дейностите по него ще се изпълнват за времето от 01.07.2020 г. до 30.10.2020 г.

След проведеното през изминалата седмица заседание на Консултативният съвет на програма „ИРИС“ за финансиране са били одобрени два проекта, на обща стойност 38 900 лв. Единият от тях е на казанлъшкото сдружение.

По време на извънредната ситуация бе организирана и кампания за набиране на хранителни продукти за спешни нужди за семействата, с които „Бъдеще за децата“ работи в своите центрове. В последствие, бе получено финансиране от фонд „Обединени срещу COVID 19“ за хуманитарна подкрепа /хранителни продукти и дезинфектанти/. От помощите пряко се възползваха 200 семейства с деца, като диапазона на възрастта на децата варира от 0 до 18 години, а общият брой бе 385.

Програма „ИРИС“, осигурваща настощото финансиране, подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Програмата е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Управлява се от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, а основен дарител е Фонд „Мечтата на Таня“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram