„Помощник на Дядо Коледа” зарадва деца от община Казанлък и пострадалите карловски села

За втора поредна година в Казанлък се осъществи инициативата „Помощник на Дядо Коледа” по идея на френската доброволка Люсил. Миналата година, всички подаръци, които бяха получени от граждани на Казанлък за кампанията на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, бяха дарени на Сдружение „Бъдеще за децата”, за да бъдат подарени на деца в неравностойно положение.
Тази година инициативата беше още по-успешна и с подкрепата на партньорите на организацията – Сдружение „Юнайтед Авангард Артист”, Общинска библиотека „Искра” и Сдружение „Бъдеще за децата”, младежите помогнаха не само на деца в неравностойно положение от населените места на община Казанлък, но и дариха за малчуганите от наводнените села в Карловско. Играчките ще пристигнат до края на седмицата, заяви инж. Мария Славова, председател на „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. Играчки бяха дарени и на общинската болница в града ни.
Инициативата се организира за деца, които независимо колко са били добри, няма да получат подаръци за празниците. Тя се проведе от 12 до 16 декември 2022 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram