Полиция, РЗИ и селски кметове следят за завърнали се от чужбина

Десетки сигнали за завърнали се от чужбина жители на община Казанлък са получени на горещия телефон 0700 400 56 на Община Казанлък.

Служители на общинска администрация реагират мигновено и сигнализират РУ „Полиция“ – Казанлък и РЗИ – Стара Загора, които предприемат съответните мерки.

Кметът Галина Стоянова е разпоредила на кметовете на населени места да проследяват за завърнали се от чужбина граждани и да реагират своевременно.

„Искам да благодаря на всички хора, които подават сигнал за такива случаи на горещия телефон, за гражданската активност, защото преди всичко трябва да бъдем отговорни за здравето на всички около нас.“, заяви Кметът Галина Стоянова.

На горещия телефон 0700 400 56 могат да звънят всички нуждаещи от храна и медикаменти възрастни хора, самотно живеещи или болни хора, 24 часа в денонощието, както и за други сигнали. Обаждането е безплатно.

Община Казанлък

Само заедно можем да се справим с COVID-19.  Всеки един от нас е отговорен за тази борба. Нека бъдем дисциплинирани. Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете  се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram