Пламен Караджов, БСП: Равда е на казанлъчани, въпреки управленската амнезия на кмета Стоянова

3
5

„Казанлъшките социалисти нямат против да помогнат на Община Казанлък да опресни паметта си, тъй като очевидно са под въпрос спомените и на кмета Галина Стоянова и на председателя на Общинския съвет Николай Златанов, които бързо са забравили, че първият им опит да продадат лагера на казанлъчани в Равда е още от 2012г.  Това е първата година от мандата на ГЕРБ и коалициите им в Казанлък. Още тогава продажбата на терена е включена в Годишната програма за управление и разпореждане с общинско имущество за 2013г.“, това коментира Пламен Караджов, председател на групата общински съветници от БСП след днешно заседание на шефовете на политически групи в местния парламент.

На исканата от Община Казанлък продажба на бившия казанлъшки детски лагер в несебърското село, категорично се противопоставиха местните социалисти, а общественото мнение бе разбунено и силно отхвърли в социалните мрежи не само ниската оферта за търга, но и намерението на администрацията да изтъргува имота.

„Бихме посъветвали кмета, а ако й представлява трудност, бихме й съдействали да попълни празнотите в паметта си, че имотът в Равда бе изваден по нейно предложение на търг и с Решение на Общинския съвет в Казанлък още на 30 юли 2013г., въпреки че към онзи момент собствеността на имота не беше изрично и окончателно установена“, припомни Караджов.

Той посочи още, че през седемте години управление на ГЕРБ в Казанлък, този изключително привлекателен терен, разположен непосредствено до брега със 109 метра лице към Черно море, е ваден девет пъти на търг. Това недвусмислено показва, че Община Казанлък има седем години последователни и целенасочени опити да го продаде.

Караджов заяви, че още през 1998г. кметът от БСП Иван Гороломов започва съдебната битка да си върнем Равда, продължена по-късно от колегите му – последователи на кметския стол.

„Оценяваме масовото разпродаване на активите на Община Казанлък като един неефективен и нецелесъобразен начин за пълнене на общинската хазна. БСП винаги е гласувала против декапитализацията на общината и ще продължи тази своя политика“, подчерта председателят на групата социалисти в Общинския съвет и допълни, че управленската и политическа амнезия са вредни за казанлъчани и бъдещето им.

Коментари от Фейсбук

Comments are closed.